• İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi

KONAK MERKEZ AKADEMİ

Emekli İş Baş Müfettişleri Hasan Hüseyin KURT ve Ömer Deniz ÖZDEMİR öncülüğünde hizmetinizdedir.

Konak Merkez Akademi İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi’den A B C sınıfı İş Güvenliği Uzmanları için ÖNEMLİ NOTLAR

Konak Merkez Akademi İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi’den

A B C sınıfı İş Güvenliği Uzmanları için ÖNEMLİ NOTLAR

İşyerini tanıma ile ilgili gözlemsel gezide kesinlikle yalnız gezmemeliyiz. Yanımızda işyerini iyi bilen müdür veya kıdemli bir personel olmalıdır. Bu personel ile bölüm/kısım sorumluları ile tanışmalı ve bölümler ile ilgili kısa notlar edinip, bölüm/kısım sorumlularının ad, soyad bilgisini not alın

Kesinlikle ilk çalışma günlerinde daha önce çalışan uzman ve hekimin tespit ve öneri defterine yazdıklarına bakın, not alın. Önerilerin hayata geçirilip geçirilmediğini yerinde inceleyin. Önerilerin gerçekçi be mevzuata uygun olup olmadığını değerlendirin. Düzeltici ve Önleyici Öneriler uygulanmamış ise hemen sizde tespit ve öneri defterine kritik önerileri yazın.

Geçmiş Risk değerlendirme ve Acil Durum Planlarına bakıp önerileri yerinde inceleyin.

İSG eğitim dosyalarını inceleyin eğitim eksiği olan çalışanları not edip, planlamanıza ilk yapılacak olarak eğitimlerini yazın.

Kritik manine, ekipman kullananların operatörlük belge veya sertifikalarının var olup olmadığını araştırın. (Forklift, kazancı Operatörü vb. elektrikçi ehliyetleri.)

Kaza istatistikleri ve tutanakları var ise ilk çalışma günlerinizde bu evrakları inceleyin. Kazaların tekrar etmemesi adına kaleme alınmış önerilerin işyerinde uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin. Düzeltici ve Önleyici Öneriler uygulanmamış ise hemen sizde tespit ve öneri defterine kritik önerileri yazın. Geçmiş yaşanmış kazalara önem verin, önlem alınmamış ise yine tekrar edecektir.


Kimyasalların Güvenlik bilgi formlarını inceleyin, Türkçe olmayan MSDS’li not edip satın almayı bilgilendirin. Türkçe MSDS göndermeyen firmalardan alım yapılmaması konusunda satın almaya yazılı bilgi verin.

Çalışanlar ile daima güler yüzlü ve dengeli bir diyalog kurun, onları dinleyin, sıkıntı ve problemlerini önemseyin. Daha önce kaza geçirmiş çalışanların önerilerini not alın.

Çalışanlara emir verici bir diyalog içinde olmayın.

Her işyeri ziyareti sabahında işyerinin her noktasını gezin.

Günlük olarak dost sitemiz www.bilgit.com  adresini ziyaret edin.

Daima not defteri ile gezin. Günlük saha ziyaret tutanağı tutup, yöneticiniz ile paylaşın.

İşyeri Hekimi ile birlikte çalışın, saha turlarını hekim ile birlikte bulunmaya gayret edin.

Her zaman kritik konularda yazılı tutanak ve fotograflayarak çalışma yapın.

Yaptığınız çalışmaların istatistiklerini tutun. Örn. Ayda kaç eğitim verdiniz, kaç saha gözlemi yaptınız. Kaç kritik Düzeltici Önleyici Faaliyet yaptınız vb.

A B C sınıfı İş Güvenliği Uzmanları için İzmir’de lider kurum Konak Merkez Akademi’den eğitim aldığınız için şanslısınız. İş Güvenliği Uzmanı öğrencilerimizin her türlü sıkıntılarında yanlarında yer alacağız.

Konak Merkez Akademi İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi